Начало Ново на сайта Втора конференция за Европейски референтни мрежи

Втора конференция за Европейски референтни мрежи

by admin
303 views

2ConfExRefNetДирекция „Здраве и безопасни храни“ организира Втора конференция за Европейски референтни мрежи на 8-9 октомври 2015 в Лисабон, Португалия. Конференцията ще събере експерти в сферата на здравните грижи, национални власти, отговорни хора и независими страни, които имат опит в оценката на организации, предоставящи здравни грижи.

Фокусът на конференцията ще бъде върху изграждането на Европейски референтни мрежи и ще улесни обменъа на информация и опит относно създаването и оценката на такива мрежи. Ще бъдат разгледани следващите стъпки в процеса на изграждането им, като подготовка на очаквания призив за създаването им през 2015.

Създаването на Европейски референтни мрежи, заложено в Директива 2011/24/ЕС относно прилагането на пациентските права при трансграничното здравно обслужване, осъществявано от високоспециализирани здравни специалисти представлява голяма крачка напред за ЕС и ще помогне за осигуряването на достъпна, висококачествена и ефективна грижа за пациентите, чието състояние изисква специфичен набор от ресурси и специалисти. Така ще бъде подобрен достъпът на тези пациенти до най-добрата възможна експертиза и грижа, налична в ЕС за тяхното заболяване.

Повече информация за конференцията ще бъде публикувана скоро на сайта на ЕС.

Още по темата